Om de9trin

de9trin

Performancegruppen de9trin udforsker tværæstetiske og -kulturelle udtryk, der opstår i møder mellem nō-teater, vestlig opera, elektronisk musik og contemporary dance. de9trin blev dannet med afsæt i festivalen Med og Uden Smykker, der handler om at turde møde det fremmede med et åbent sind. De Ni Trin består af de fire kunstnere præsenteret nedenfor. Desuden har Line Frank fungeret som kostumier på forestillingen Med og Uden Fjerdragt.

Christine Schøtt er operasanger, Voiceembodiment-sangcoach med overbygning i stemmerehabilitering (Rosing-metoden/House of Voice) og psykoterapeut. Hun interesserer sig for musikdramatisk formidling og undervisning indenfor krydsfeltet: soma-psyke-stemme.  Hun er cand.mag. i musikvidenskab og dansk med speciale i kulturformidling herunder navnlig musikdramatik for børn og unge. Desuden har hun studeret teatervidenskab i to år.

Christine har samarbejdet med komponisten Draminsky i otte operaproduktioner (Danmark, Spanien, Japan) og i musikdramatisk sammenhæng med performer Peter Vadim.

Draminsky er komponist og performer med interesse for musikdramatik, lydkunst, musique concréte og improvisation. Gennem lydinstallationer og musikdramatik udforsker Draminsky mulighederne i digital modulation af akustiske lydgivere og den menneskelige stemme. Flere af hans værker for klassiske kammerensembler og hans otte mini-operaer – udviklet i samarbejde med bl.a. Musikteatret Undergrunden, forfatteren Peter Laugesen, den katalanske digter Enric Casassas og det japanske nō ensemble, Ryokusenkai – er led i denne udforskning. Se Draminskys hjemmeside her

Mads Mazanti Jensen har taget Dramatikeruddannelsen ved Aarhus Teater, 1998-2001 og Japanstudier, Københavns Universitet, 2004-2011 (to semestre på Waseda Universitet, Tokyo, 2007-2008). Speciale i japansk teaterhistorie. Har i samlet omkring to år studeret det japanske nō-teater og samarbejdet med teatergruppen Gekidan Kaitaisha i Tokyo. Har i perioder arbejdet som manuskriptforfatter på bl.a. Danmarks Radio. Arrangerede nō-workshop med skoleelever på Vesterbro i november 2008 og med nō-skuespillerne, Yoshiki og Fuyuki Honda, i København og Aarhus, januar 2010. Udgav bogen “No – 10 japanske no-spil”, Forlaget Drama 2015.

Peter Vadim Juhl Nielsen er koreograf og landskabsarkitekt. Peter udforsker hvordan kroppens bevægelser relaterer sig til sine æstetiske og sociale omgivelser. Det har været med til at skabe kropslig forståelse for bl.a. musik, arkitektur og forskellige kulturer. Senest har han arbejdet på M/S Bibiana som arkitekturformidler for skolebørn og på Københavns Universitet som gæsteforelæser om stedsspecificitet. Se Peters hjemmeside her